divendres, 23 de març del 2012

El curset!

Ahir varem tenir el curs de primers auxilis. Va ser molt i molt interessant!!! Hi havia 25 persones, de les quals 23 eren dones/noies/senyores. I, dada molt significativa i interessant, la major part dels assistents eren col·laboradors a les gosseres de Monza o pobles dels voltants. És que aquí hi ha mooolt de voluntariat, a les gosseres!

Varem aprendre coses tant senzilles i alhora tant importants com saber prendre el pols a un gos, saber quina és la temperatura corporal de gos, els batecs del cor per minut... Bàsicament, com fer una anàlisi ràpida general de l’estat del gos per a facilitar la feina al veterinari quan el truquem per una urgència.

Tothom, jo la primera varem prendre moltes notes!! El Marco Crippa, el nostre veterinari, és qui va fer la xerrada i ho va fer molt i molt bé, seguint una fantàstica presentació de Power Point i posant exemples interessants i explicant anècdotes.

Finalment de gos “demostració” no vaig portar-hi el Bruc perquè està una mica malalt. Té una infecció i l'estem medicant amb antibiòtics... una altra vegada... Però no us vull avorrir amb això! Total, que vaig portar la Lluna i va ser una idea fantàstica. Tothom es va entendrir (recordeu que gairebé totes eren dones!) quan la varen veure i sobretot quan van conèixer la seva història (aquí tothom coneix la història dels galgos espanyols i les "perreras").

Primer la portava lligada, però després la vaig deixar anar i es va passar l'estona anant de persona en persona buscant carícies. I és clar, tothom li’n feia! La Stefania al·lucinava! És una súper gosseta, la Lluna! Sempre he pensat que tant com li agraden les carícies seria perfecte per a portar a les residències de gent gran.

El Marco la va enfilar en una taula per a mostrar com prendre el pols al gos (prement amb els dits la part interior de la cuixa de darrera) i com mirar-li les mucoses per a veure'n el color. De pas ens va dir que la Lluna estava molt tranquil·la i el cor bategava perfecte!

Súper, súper Lluna!!

No tinc fotos, però el Luca, el marit de la Stefania en va fer. Ja us en penjaré alguna.

I avui, com a premi per haver-ho fet tant bé ahir, he portat la Lluna al parc amb la Ste i ha pogut jugar amb un munt de gossets, entre els quals un Spinone que hem conegut avui. És una raça italiana molt interessant! Una mena de perdiguer de pèl dur. Llástima que es movia molt i no li he pogut fer cap foto xula, però vaja...

Aquí us poso algunes fotos.




Doncs apa, bon cap de setmana a tothom!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada