dimecres, 16 de novembre del 2011

Gossos de circ?!

La classe d’ahir va ser una mica diferent i molt interessant i divertida. En una zona del parc hi ha una àrea de jocs infantils de fusta molt xulos. Com que varem quedar d'horeta per a fer la classe (a les 15,00h) i no hi havia ningú, la Stefania va pensar que estaria bé fer alguns exercicis de mobilitat amb el Bruc i la Lluna fent servir els jocs infantils.

Aquesta mena d’exercicis serveixen perquè el gos guany habilitat física, seguretat en ell mateix i autoconfiança, mentre treballa amb l'amo, cosa que també reforça el lligam.

El Bruc va triomfar en tots els exercicis! és capaç de fer qualsevol cosa per un tros de pa sec! En aquest cas vaig fer servir d'aquells bastonet finets, grisini torinesi. I varen tenir molt d'èxit! Mireu-lo!



En aquesta foto es veu una mena de cinta que s'aguanta amb un pals però té moviment, per la qual cosa la dificultat està en aguantar l’equilibri. El Bruc no va tenir massa problema, però la Lluna estava morta de por!


Aquest altra és una plataforma que també es mou. N'hi ha tres i si els nens hi salten fort a sobre fan soroll. Un altra triomf per al Bruc... I un altre “ginye” per a la Lluna!

Aquest és més fàcil per a ella.



Els exercicis d’enfilar-se com aquest no els fem, amb el Bruc, per raons òbvies.

La pobre Lluna té moltes pors i inseguretats amagades i es bloqueja, badalla, fuig de l’exercici, demana carícies...  Està clar que amb ella hem de treballar molt aquest tema!

Varem fer també unes quantes “cerques" amb cada gos, que varen anar genial.

Estic molt contenta sobretot amb el Bruc. El veig molt actiu i feliç fent aquestes cosetes.

Conclusió: val la pena fer cosetes (jo en dic treballar) amb el gos. El fa molt feliç fer una activitat junt amb l’amo, apart d'anar a passejar. Els meus gossos senten la paraula “cole” i s'animen de cop! Els encanta!! Quan varem començar a anar a Vallgorguina el “cole” era l’esdeveniment més important de la setmana per a ells. I mira que de vegades patien! Però feien coses amb mi, estaven amb altres gossos...

Hi ha milers de coses que es poden fer amb un gos. Només cal trobar la que ens/li agradi més. No hi ha excusa!!!

I quan tornen a casa després de tot aquest treball...


... dormen com angelets! (Si, això és  una alformbra i hauria de tenir forma d'alfombra, però la Lluna tenia altres plans... )


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada