dijous, 29 de setembre del 2011

Sobre Aldo La Spina

Dilluns passat al vespre vaig anar amb la Stefania a la presentació d’un llibre, “Emozione a sei zampe” (“Emocions a sis potes”) d’Aldo la Spina.




 
Aldo la Spina és un dels pioners de la cinofilia italiana. Té un currículum que no te l'acabes, vaja. Podeu donar-hi un cop d’ull: Aldo La Spina

La Stefania va fer el curs d’ensinistradora amb ell i des de llavors mantenen una relació estreta i es donen un cop de mà quan cal.

L'Aldo La Spina acaba de publicar un llibre en què parla sobre les emocions del gos i proposa un mètode d’aprenentatge emocional per a aconseguir una relació profunda i respectuosa amb els gos.

No sona malament, no?? Jo encara no he llegit el llibre, però tinc força curiositat per a veure què explica. Malauradament, el dia de la conferència es van esgotar els que hi havia a la venda (quina poca previsió, no??) i l’he d’anar a comprar a una llibreria.

Una de les primeres coses que em va impactar de la presentació va ser veure una sala plena a rebentar de gent. Mirava al voltant i pensava: Ostres, tu! Tota aquesta gent ha vingut perquè són uns apassionats (i molts també professionals) del món del gos! N’hi ha més com jo! Viscaaa!

A més, l’acte el presidien tres membres de la Direcció de la Província de Milà (Com qui diu la Diputació o una cosa així), un dels quals era el propi president (que té un gos que es diu Àlex, ens va explicar). Una altra era la directora de la Oficina dels Drets dels Animals, que ens va explicar coses de la seva feina i tots els actes que s'havien fet a Milà amb motiu del mes de "El gos a la Ciutat", una activitat emmarcada dins el que s'anomena My Urban Dog que busca la conciliació de la vida de les persones i els gossos a la ciutat.

Carai, que bé, no?

No escriuré tot el que va explicar l'Aldo, que no acabaria. Només una reflexió interessant que va fer.

En la seva experiència com a educador caní ha pogut veure que els dos principals problemes que té la gent amb el seu gos són que el gos estira de la corretja passejant i que no ve quan el criden.

Ell ha pogut comprovar al llarg dels seus anys de professional que en un 30% dels casos només millorant la relació gos-amo aquest problema ja es soluciona.

És clar que queda un ampli 70% que ha de treballar, a més, amb altres tècniques per a aconseguir millorar, però ell ha vist que el secret de l’èxit per a millorar comportaments negatius és tenir una relació bona, sana, equilibrada amb el gos, cosa que s’aconsegueix entenent com pensa i com funcionen les emocions del gos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada